Duvarlarında Birbirinden Güzel Resimler Bulacağınız Bir Köy "Germiyan Köyü"

 


Germiyan Köyü, Çeşme ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta bir Türkmen köyüdür. İzmir’in Çeşme ilçesinde bağlı bir köy olan Germiyan Köyü oldukça şirin ve ilgi çekici bir köydür. Her köşesinde muhteşem güzellikler barındıran bu köyün en dikkat çekici kısmı ise elle yapılmış harika duvar süslemeleridir.


Germiyan Köyü, bölgenin en ünlü tatil beldelerine yakınlığı ile oldukça ilgi çekicidir. Çeşme merkezine yaklaşık 24 kilometre, Alaçatı’ya ise 15 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezine de yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Germiyan Köyü her yıl İzmir’e tatil yapmaya gelen yerli ve yabancı gezgin tarafından ziyaret akımına uğramaktadır.

Germiyan Köyü adını Osmanlı zamanında Kütahya merkezli kurulan Germiyanoğulları Beyliği’nden almaktadır.


Çeşme Germiyan Köyü Gezilecek Yerler

- Germiyan Köyü Pazar Yeri

- Germiyan Köy Kahvesi

- Germiyan Plajı / Germiyan Sahili

- Yaşar Baba’nın Çiftliği

- Germiyan Köy Evleri

- Musa Amca’nın Mini Müzesi

- Otantik Ev Dilek (Germiyan Otantik Ev)

Germiyan Köyü Festivali

Eğer Germiyan Köyü geziniz 6-10 Ekim tarihlerine denk geliyorsa çok şanslısınız. Genellikle Ekim’in ilk haftasının sonu ile ikinci haftasının başında Germiyan Köyü Festivali düzenlenmektedir. Festivale katılarak yöresel lezzetlerin tadına bakabilir, köy yaşamına dair sergilere, söyleşilere ve konserlere katılabilir, köy halkı ile kaynaşabilir ve “En İyi Ekmek” yarışmasını yakından takip edebilirsiniz. Eğer bu tarihler arasında Germiyan Köyü veya çevresinde bir yerdeyseniz Germiyan Köyü Festivaline mutlaka katılmalısınız.

Germiyan Köyünde Ne Yenir? 

- Hurma zeytini

- Damat kurabiyesi

- Zeytinyağlı enginar

- Deniz börülcesi

- Otlu börek

- Lokum pilavı

- Kopanisti peyniri

- Bazina

- Pirinçli mantı

- Kekik balı

- Kınalı bamyası

Slow Food Köyü: Germiyan Köyü

Germiyan Köyü, Türkiye’de Slow Food (Yavaş Gıda) akımına katılan ilk yerleşim yeri olma özelliğini taşımaktadır. 

Slow Food (Yavaş Gıda) Nedir?

Slow Food Hareketi, ilk olarak 1986 yılında İtalyan gazeteci Carlo Petrini tarafından başlatılmıştır. İyi, temiz ve adil gıdayı savunan girişim fast food yiyeceklere katiyetle karşıdır. Yemek yemenin yolda, ayaküstü geçiştirilecek bir şey olmadığını düşünmektedirler. Zincir firmalardan yenen yemekler  yerine geleneksel gıdanın ve yerel üreticilerin korunması gerektiğini söylemektedirler. Sağlıklı, lezzetli ve kaliteli gıdanın genele hâkim olması; dünyaya, doğaya, insanlara ve diğer canlılara zarar vermeyecek şekilde üretim ve tüketim yapılması gerektiğini belirten örgüt, sembol olarak az fakat sık beslenmesi ile bilinen salyangozu kullanmaktadır.




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال