Nazar Boncuğu ile Ünlü Şirin Köy: Nazarköy

 

Eski ismi Kurudere olup, yaklaşık olarak 1950 yılından bu yana kurulmuş ve halihazırda bulunan boncuk ocakları sebebiyle 20 Mart 2007 tarihinden itibaren Nazarköy adını almıştır.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesi sınırlarında yer alan Nif Dağı ile Mahmut Dağı arasındaki saklı cennet Nazarköy köyü, doğa aktiviteleri ve günübirlik geziler için çok zengin kaynaklara sahip bir köy.


Nif Dağı eteklerine kurulu olan Nazarköy içerisinde Horosan Erenlerinden Hakkı Baba'nın türbesi bulunmaktadır. Normal bir mezar şeklinde olan türbenin yanı başında ise bir dilek ağacı yer alır.


Nazarköy, Nif Dağı'nı ikiye bölen bir kanyon olan Kurudere Kanyonu'na da ev sahipliği yapmaktadır.


İlçemizin yaşayan en önemli kültür hazinelerinden biri olan nazar boncuğunun,  Türkiye’deki son üretim yerlerinden biri Nazarköy’dür. Boncuk ustalarımız oldukça zor bir sanat olan bu mesleği, nesilden nesile sürdürmektedir.  Nazarköy, yerli ve yabancı turistlerin özellikle hafta sonu uğrak yerlerinden biridir.

Nazarköy'e gitmediği planladığınızda gezi için yakın rotalarda tavsiye ederim. İzmir'den giderken mutlaka görmeniz gereken harika bir çiftlik "Kımız At Çiftliği" ve dönüşte uğrayabileceğiniz "Binali Yıldırım Millet Bahçesi" Nazarköy'e çok yakın gezilecek yerler arasındadır. 

Nazarköy'de yürüyüş yapabileceğiniz uzun bir parkurda yer almaktadır: Nazarköy Ekoturizm Alanı

Yine Nazarköy'de kamp yapabileceğiniz bir alan: Nazarköy Dere Kamping

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال