Saklı Cennet: Gölcük Yaylası

 


Gölcük Gölü, Türkiye'nin İzmir ilinde yer alan alüvyal set gölüdür. Ödemiş ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi sınırları içerisindedir. 

Bu göl çeşitli ağaçlara, bitkilere ve ormanlara ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda çam ağaçlarıyla çevrili bir alanda bulunmaktadır.

"Deniz, kum ve güneş" turizmi denilince akla gelen ilk yerlerden olan İzmir'de, Gölcük bölgesi de "yayla turizmiyle" ön plana çıkıyor.



Dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Trabzon'daki Uzungöl'ü andıran görüntüsüyle dikkati çeken bölgede, çevresi çam ormanlarıyla kaplı yaylanın tam ortasında yer alan göl, fotoğrafçılardan da ilgi görüyor. 




Yaklaşık 1100 rakımda tektonik hareketlerle oluşan Gölcük Gölü'nün çevresindeki yemyeşil bitki örtüsü ziyaretçilere sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor.

Kolay ulaşımı, yöresel yemekleriyle keşfedilmeyi bekleyen Gölcük’te, kıyı restoranları, çay bahçeleri, piknik alanları, orman için yürüyüş yolları, yöresel ürünlerin ve el işlerinin satıldığı çeşitli dükkan ve tezgahlar bulunuyor.




Kışın kar yağdığında bir başka güzelliğe bürünen Gölcük’te kış turizmi de hayli önemli.

Bir kış rüyası: Gölcük Yaylası


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال