Dario Moreno Sokağı

 


İzmir’in en ünlü sokaklarından birisi olan Dario Moreno Sokağı, İzmir’e âşık olduğu bilinen Dario Moreno’dan alınmış. 1921 yılında dünyaya geldiği bilinen Dario Moreno’nun asıl ismi ise David Arugete. Musevi asıllı bir Türk olan David Arugete; piyanist, sanatçı ve tiyatro oyuncusu olarak bilinmektedir. Hayatının büyük bir bölümünü İzmir’de geçiren Dairo Moreno, İzmir aşığı biri olarak bilinmekle birlikte İzmir için çeşitli oyunlar, şarkılar ve sanatsal faaliyetler hazırlamıştır. İzmir’in yerli sanatçılarından biri olarak anılan Dario Moreno, İzmir’de sanatın ve huzurun adresi olarak gösterilmekte.

Şehirdeki en güzel cadde olarak bilinen Dario Moreno Sokağı, muhteşem İzmir manzarasına sahip bir yer. Şirin kafelerle “ dinlenme alanı” arayanlara ilaç gibi gelen Dario Moreno Sokağı, çeşitli kahve seçenekleri de sunabiliyor. Buram buram nostalji kokan Dario Moreno Sokağı’nda Rum evlerini de görebilmek mümkün. Tarihi yapılara ilgi duyanlar için harika bir sokak olan Moreno Sokağı, yaydığı güzel kokulu çiçekleriyle de insanları kendine mest edebilmektedir.



Bu sokakta sağlı sollu sakin kafeler, Rum evleri bulunur. Kafa dinlemek isteyenler için uygun bir yerdir.


 Kafelerin sıcak ortamında dilediğiniz kadar keyifli zaman geçirmeniz mümkündür. Sokağı ziyaret ettiğinizde ister istemez Tarihi Asansör‘e de çıkarsınız. İzmir’in en güzel manzaralarından biri de Tarihi Asansör’dür.

Dario Moreno Sokağı Gezin

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال